Bøger

Fra Pelsjæger til Professor – en personlig rejse gennem fortidens DNA-mysterier

Eske Willerslev drømte som dreng om at blive indianer, og lige siden har han dyrket og forfulgt eventyret. Han har bl.a. været pelsjæger i Sibirien, og da han blev videnskabsmand fortsatte han eventyret ved bl.a. at leve under den grønlandske indlandsis, sejle på de russiske floder og betræde den amerikanske prærie. Kombineret med laboratoriet er det ude i verden at Eskes domæne er, når han leverer banebrydende DNA-forskning og kaster nyt lys over fortidens både dyre- plante- og menneskeliv igennem fund fra arkæologiske udgravninger, iskerner og jordhuler.

 

Resultaterne af Eske Willerslevs forskning er blevet publiceret i verdens førende videnskabelige tidsskrifter. Bogen præsenterer disse opdagelser på en ganske uvidenskabelig og tilgængelig måde – godt tilføjet fortællinger om de fantastiske mennesker, videnskabelige dilemmaer og ikke mindst farlige oplevelser, der fulgte med.

 

Læs mere om bogen hos Arnold Busck.

Historien om det hele – fortællinger om magi og videnskab

Bogen er skabt i samarbejde med kunstneren Kristian Leth, der de seneste fire år løbende har ført samtaler med Eske Willerslev. De har talt om alt fra gener, fortiden og menneskets historie til ånder, myter og magi. De har snakket om indfødte folkeslag og bl.a. besøgt Australien sammen. Eske Willerslev påstår ikke at have alle svarene, men fortæller åbent om alt det, han ikke ved inkl. uforklarlige oplevelser.

 

Af disse både underholdende og dybe samtaler er der skrevet syv fortællinger om magi og videnskab, hvor forfatteren og forskeren viser, at livet ikke er så sort og hvidt.

 

“Historien om det hele” er et kampskrift for åbenhed og et inkluderende verdenssyn, der rummer både videnskab og magi – to tilsyneladende modsatrettede metoder.

 

Læs mere om bogen hos Forlaget People’s Press.

Eske Willerslev – han gør det døde levende

Professor Eske Willerslev er en verdensberømt forsker, der er drevet af at komme først og vinde. Videnskabsjournalist Kristoffer Frøkjær tager med ham til barndommens ødegård i Sverige for at genopleve fortiden. Det er historien om drengen, der vil gøre sin barske far stolt, om teenageren, der var småkriminel, men som endte med at blive professor ved altid at gå mod strømmen og ikke mindst om de afsavn han måtte lide for at nå sit mål.

 

Som evolutionsforsker jagter Eske Willerslev sandheden om fortiden herunder menneskets ukendte fortid. I den forbindelse bliver han blandt andet optaget i en indianerstamme med indianernavnet Well-Known Wolf, er tæt på døden som pelsjæger i Sibirien og undersøger et formodet rumvæsen for gener.

 

Læs mere om bogen hos Forlaget Gyldendal.