Foredrag

Fra Pelsjæger til Professor

Foredraget vækker ikke bare Eske Willerslevs fortid med en dominerende far, en småkriminel skoletid og en dyb fascination af indianere til live. Eske Willerslev vækker vores alle sammens fortid til live bl.a. med fortællingen om, hvordan fortidens DNA-forskere jagtede, opdagede og beskrev DNA. Dette gjorde det i sidste ende muligt for Eske at genskrive historien om, hvordan vores forfædre udvandrede fra Afrika og med tiden befolkede hele kloden.

 

I sin jagt efter banebydende bevismateriale til sin forskning af menneskets ukendte fortid, er han bl.a. blevet optaget i en indianerstamme, været ved at dø som pelsjæger i Sibirien og ledt efter gener i det, der angiveligt skulle være et rumvæsen. Kom med til et foredrag med lige dele underholdende røverhistorier og fascinerende videnskab.

Hvor stammer vi fra?

Hvor meget ved vi danskere egentlig om, hvor vi kommer fra? Det kigger Eske Willerslev på i dette foredrag, hvor han bogstaveligt talt kigger på DNA i alt fra ældgamle knogler til iskerner – noget han er verdens bedste til. Samtidig præsenteres deltagerne for en perlerække af ny viden fra hans forskning, der de senere år har omskrevet historiebøgerne og givet svar på spørgsmål som:

 

– Hvorfor uddøde mammutterne?

– Hvem var de første folk i Amerika?

– Hvor stammer vi fra?

 

Ikke blot har Eske Willerslevs forskning omskrevet menneskets forhistorie i både Australien, USA og Grønland, hvilket i sig selv er fascinerende. Han kobler også denne nye viden op på underholdende anekdoter og fængslende historier, der holder deltagerne tryllebundet.

Fra kompliceret til forståeligt

Eske Willerslev er prisbelønnet gentagne gange for sin evne til at tage kompleks forskning og viden og gøre det tilgængeligt for den brede befolkning. Han har gang på gang formået at få sin forskning på den globale dagsorden i en grad, der gør, at han nu aktivt bliver bedt om at deltage i både film, serier og artikler verden over, når vi skal vide noget om mennesket og vores omverdens historie og vandringer.

 

I dette foredrag får I et indblik i, hvordan man tager det komplicerede og gør det let tilgængeligt. Det er et problem, som ikke kun forskere står med, men som virksomheder, organisationer og ikke mindst det offentlige slås med hver dag. Bliv bedre til at udvinde essensen af jeres arbejde og derigennem få større succes og bliv godt underholdt undervejs, når der åbnes op for røverhistorier fra både prærien og den permafrosne tundra.

Du kan høre mere om foredrag med Eske Willerslev hos StrongMind Foredrag på 70 27 50 97.